Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ισλανδία

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι έχω μια ψύχωση με την Ισλανδία (όπως και με την Ιαπωνία - βέβαια το γεγονός ότι είναι και οι δύο ηφαιστειογενείς και σεισμογενείς νησιωτικές χώρες με ψιλοτσιμπημένα ποσοστά αυτοκτονιών ίσως θα πρέπει να με ανησυχεί, αλλά λέω να το ψάξω άλλη φορά).

Και, αν και δεν θέλω να γράψω κάτι συγκεκριμένο σήμερα, θέλω να σας πω ότι μπορείτε να βρείτε εκπληκτικές φωτογραφίες από την έκρηξη του ηφαιστείου και του βόρειου σέλατος μαζί στο mila.is. Επίσης μπορείτε να χαζέψετε ό,τι μπορεί να σας ενδιαφέρει για τη χώρα στο goiceland.org ή να γραφτείτε και να λαμβάνετε το ενημερωτικό φυλλάδιο του ισλανδικού οργανισμού τουρισμού.

Εντελώς πληροφοριακά, το newsletter που έστειλαν στα τέλη Μαρτίου (όταν είχε γίνει η πρώτη έκρηξη, η μικρή, όχι αυτό που ξέρουμε όλοι) έγραψε:

VISIT ICELAND BEFORE IT’S TOO LATE
First there was global warming and the on-going threat to Iceland’s slowly receding glaciers. Then there was the economic crisis which is only now just slowly starting to recover. Now what? Give us a break – another volcanic eruption?


Επαναλαμβάνω, το another σε αυτήν την περίπτωση είναι η παλιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: