Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Πάλι πένθος

Εχθές δολοφονήθηκε στο κέντρο της Αθήνας ένας άντρας που βγήκε τα ξημερώματα από το σπίτι του για να πάει να πάρει το αυτοκίνητό του και να μεταφέρει την επίτοκο γυναίκα του στο μαιευτήριο. Δεν ξέρω τίποτε άλλο γι' αυτόν. Δεν ξέρω αν ήταν ψηλός ή κοντός, εργαζόμενος ή άνεργος, Έλληνας ή Τούρκος, άσπρος, μαύρος ή χακί. Και δεν με νοιάζει τίποτε από αυτά.


Με νοιάζει όμως η απάθεια των αρχών στο θέμα της εγκληματικότητας. Πόσα θύματα χρειάζονται ακόμα για να καταλάβουν ότι έχει ξεφύγει η κατάσταση εντελώς; Και με σοκάρει που η δημοτική αρχή πιστεύει πως, με την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, θα προσελκύσει νέα ζευγάρια στην πόλη! (Για να μην λέω μόνο τα αρνητικά, έχουν κάνει λόγο και για "συντονισμένες δράσεις", αλλά ξέχασαν να μας πουν ξεκάθαρα κάτι συγκεκριμένο γι' αυτές τις συντονισμένες δράσεις.)


Αγαπητέ κύριε δήμαρχε, δεν θέλω να σας ξυπνήσω από τον ύπνο σας, αλλά θα πρέπει να σας πληροφορήσω ότι, όταν κάποιος βάζει σε μία ζυγαριά από τη μία τα δημοτικά τέλη και από την άλλη τη ζωή του (και της οικογένειάς του), υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο να μην υπερισχύσουν τα δημοτικά τέλη! Συγγνώμη που σας το είπα, δεν ήθελα να σας τρομάξω!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με στεναχωρεί ότι αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της εγκληματικότητας ως τηλεοπτικό/κινηματογραφικό θέαμα προς κατανάλωση. Εθιζόμαστε, γινόμαστε πιό σκληροί και απαθείς. Χάνουμε αυτό που μας διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα μέλη του ζωικού βασιλείου: την ευαισθησία και την ανθρωπιά.


περιττό υστερόγραφο
Δήμαρχος: έχει άραγε καταλάβει τον θεσμικό του ρόλο; Θυμήσου την κατάληψη στο Δημαρχείο. Τί έκανε από το να παριστάνει τον μαϊντανό στα κρατικά ΜΜΕ; Ας φανταστούμε τότε και μιάν αντίστοιχη κατάληψη του Κοινοβουλίου.
Αυτοί οι άνθρωποι μας διοικούν...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
La koumbara είπε...

Η αλήθεια είναι ότι κρατούσα πολύ μικρό καλάθι μετά την εκλογή του νέου δημάρχου Αθηναίων. Φοβόμουν ότι το παρελθόν του (θεωρία και όχι πράξη) θα αποδεικνυόταν ολέθριο για μια πόλη που χρειάζεται άμεσα πρακτικές λύσεις.
Από την άλλη υπάρχει, λέει, σύγκρουση αρμοδιοτήτων με το υπουργείο προστασίας (!) του πολίτη. Αν είναι να σκοτώνεται κόσμος για μια σύγκρουση αρμοδιοτήτων, τι να πω;

Σήμερα το μεσημέρι γινόταν της μουρλής στα Προπύλαια - μολότωφ από δω, δακρυγόνα από κει. Αλλά τα ΜΜΕ απεργούν. Μόνο όσοι είναι παρόντες ξέρουν τι γίνεται.