Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Απογραφής περίεργα

Τρία πράγματα μου έκαναν εντύπωση με την απογραφή:
1. Δεν έλαβαν καθόλου υπόψη την εσωτερική μετακίνηση για εργασία. Δεν μας ενδιαφέρουν αυτοί που μένουν π.χ. στη Χαλκίδα και πηγαινοέρχονται κάθε μέρα στην Αθήνα για δουλειά; Με άλλα λόγια, το αν μπορεί να σε "στηρίξει" ένας τόπος, δεν μας νοιάζει;

2. Το έντυπο για την δωρεά οργάνων. Η απογραφέας μας το έδωσε - αφού της το ζητήσαμε γιατί είχαμε την περιέργεια να το δούμε - λέγοντας "Εγώ πάντως δεν θα συμπλήρωνα. Μην το συμπληρώσετε - έχετε και μικρά παιδιά. Μόνο σε κάτι γιαγιάδες το δίνω."

3. Πού πήγαν όλοι; Η περιοχή μου έχει αδειάσει - βρήκα να παρκάρω μπροστά στο σπίτι! Γιατί ο κόσμος πάει να απογραφεί στα χωριά του αφού ζει εδώ;

12 σχόλια:

mahler76 είπε...

επειδή έχω μιλήσει με πολλά άτομα που απογράφηκαν στον καθένα παιδιά ρωτάνε και άλλα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Περισσότερο ενδιαφέρει τα παιδιά να εισπράξουν την απογραφική τους αποζημίωση...

συναφές ευτράπελο: Συνοδεύοντας στην έξοδο την επί πτυχίω γεωπονικής που με απέγραψε, της προσέφερα ένα δυό άνθη από μία μεγάλη πορτοκαλιά που ανθοφορεί και μυρίζει πανέμορφα. Μου είπε "τι ωραία που μυρίζουν τα νυχτολούλουδα". Τα σχόλια δικά σας.

La koumbara είπε...

@ mahler 76
Έτσι θα βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα!

@ Atasthalos
Να υποθέσω ότι ήταν και πρωί ;)

Ανώνυμος είπε...

Η εσωτερική μετακίνηση για εργασία λαμβάνεται υπόψην. Υπάρχει ερώτηση για τον τόπο εργασίας σας και αν είναι σε άλλο οικισμό ή σε μη μόνιμο μέρος, καταγράφεται. Μάλλον δεν σας έκαναν τη σχετική έρωτηση. Μια απογράφεας που διαβάζει συχνά το blog σας :)

La koumbara είπε...

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σας και την πληροφορία.

Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ που υπάρχει το σχετικό ερώτημα (καθώς για τη δική μας και αρκετές άλλες φιλικές οικογένειες η εσωτερική μετακίνηση για εργασία είναι τρόπος ζωής) ή να λυπηθώ (που η απογραφέας δεν ρώτησε εμάς ή και άλλους...)

Καλημέρα!

La koumbara είπε...

@ Ανώνυμη απογραφέα
Να σε ρωτήσω κάτι;
Μήπως υπήρχε και ερώτημα για το αν κάνουμε 2 δουλειές; Εμείς ζητήσαμε να δηλώσουμε δεύτερη δουλειά και μας είπε ότι μόνο την πρώτη καταγράφουν. Ισχύει; (και πάλι, υπάρχουν πολλοί που κάνουν δύο δουλειές. Η δική μου λογική λέει ότι θα πρέπει κάπου να φαίνεται αν τα έσοδα από τη μία δουλειά που δηλώνει ο καθένας φτάνουν για να καλύψουν τις δαπάνες για το σπίτι του, το αυτοκίνητό του κ.λπ.)

Unknown είπε...

Εμάς πάντως αρνούνται να μας απογράψουν μάλλον! Στον από κάτω δρόμο (μαχαλά :p) περάσανε, αλλά εμάς...

La koumbara είπε...

@ Darthiir the Abban
Μα εκεί στην έρημο, με τις σκηνές και τις καμήλες, ίσως να είναι δύσκολο να σας βρουν :))

Ανώνυμος είπε...

Ναι ισχύει ότι καταγράφουμε μόνο μία δουλειά. Αν θέλετε μπορείτε να δείτε και το ερωτηματολόγιο στη σελίδα της στατιστικής υπηρεσίας. :)

http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/PAGE-apograf5

La koumbara είπε...

Ευχαριστώ!

Theorema είπε...

Άσε που, αντιθέτως με όσα λένε απειλώντας και καλά με πρόστιμα, η απογραφή ΔΕΝ είναι υποχρεωτική.

Δεν ξέρεις τι να πιστέψεις τελικά... Εκεί φτάσαμε.

La koumbara είπε...

Δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, ποιον να πιστέψεις, χάνεις το γιατί να πιστέψεις και καταλήγεις σ' αυτό που έλεγες - ένα βιβλίο, έναν φίλο και έναν καφέ (ή μια μπύρα) ...