Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Πένθος

Δεν είναι μόνο ότι σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι που το μόνο κακό που είχαν κάνει ήταν να πάνε στις δουλειές τους. Δεν είναι μόνο ότι χθες το βράδυ οι πολιτικοί και οι συνδικαλιστές από τη μία έριχναν την ευθύνη ο ένας στον άλλον και από την άλλη προσπαθούσαν να αποκομίσουν οφέλη ακόμη κι από αυτό!
Είναι που οι εργαζόμενοι στη φλεγόμενη marfin είχαν βγει στο μπαλκόνι και ζητούσαν βοήθεια από τους διαδηλωτές κι εκείνοι τους έκαναν κωλοδάχτυλο και τους χλεύαζαν φωνάζοντάς τους ότι καλά να πάθουν που πήγαν για δουλειά!
Αν αυτοί είναι οι συνάδελφοί μας, οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων μας, οι ηγέτες μας, αν αυτοί είναι οι Έλληνες, οι συμπολίτες μας, οι συμφοιτητές μας, οι γείτονές μας, αν αυτοί είναι οι γονείς των συμμαθητών των παιδιών μας, οι διπλανοί μας στο λεωφορείο, οι φίλοι μας, αυτοί που μαζί σχηματίζουμε μια μεγάλη ή μικρή ομάδα και μοιραζόμαστε κάτι κοινό, εγώ δεν θέλω να τους ξέρω.

4 σχόλια:

mamma είπε...

Ούτε εγώ θέλω να τους ξέρω.

:(

La koumbara είπε...

Τουλάχιστον χαίρομαι που υπήρξαν αρκετοί που άφησαν ένα λουλούδι στη σπασμένη τζαμαρία, που έγινε μια καθιστική διαμαρτυρία στο Αίγιο και που εσάς σας ξέρω!

Christina Linardaki είπε...

Αίσχος...

La koumbara είπε...

Ξέρω ότι είναι ουτοπικό και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γιατί δεν λειτουργούν έτσι, αλλά δεν θα ήταν ωραίο να έβγαινε τώρα η γσεε και να καλούσε όλους τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο κατά της βίας;