Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Φαιδρότητες

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Στην αρχή λοιπόν είχαμε την απεργία των υπαλλήλων στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων (με βασικό αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων). Αποτέλεσμα της απεργίας ήταν η συσσώρευση τόνων σκουπιδιών (όχι, που δεν θα ήταν). Καπάκι έληξαν και οι συμβάσεις που λέγαμε πριν και πάνω από 100 άτομα είδαν την πόρτα της εξόδου. Έτσι λοιπόν οι υπάλληλοι του Δήμου (όσοι έμειναν δηλαδή) δεν μπορούν να μαζέψουν τα σκουπίδια. Μια βόλτα σε οποιαδήποτε (σχεδόν) γειτονιά της πόλης αρκεί για να καταλάβει ο καθένας πόσο τραγική είναι η κατάσταση (στ' αλήθεια, ελάτε μια βόλτα στην Αθήνα, οι ειδήσεις της Νετ δεν τα δείχνουν τα χάλια μας).

Φυσικά δεν ξέρω πότε επεμβαίνουν οι φορείς που νοιάζονται για τη δημόσια υγεία (έχουμε και κοτζαμάν σχολή που κατοικοεδρεύει στο Δήμο Αθηναίων και βγάζουμε επιστήμονες - όλο και κάποιος δεν πρέπει να νοιάζεται;). Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο Δήμο δεν νοιάζεται κανένας για το αν οι αρουραίοι κάνουν πάρτυ στους Αμπελόκηπους, στο Νέο Κόσμο, στο Κουκάκι και στα Πετράλωνα. Θα μου πεις ποιος να νοιαστεί; Ο αλαζονικός δήμαρχος που μας το κρατάει μανιάτικο που δεν τον ξαναβγάλαμε; (Και μόνο η σκέψη με τρομάζει - είχαμε φτάσει σε σημείο να αναπολούμε την εποχή καγκελόπουλου!). Ο όχι ακόμα δήμαρχος που δεν έχει προλάβει να αποδείξει πόσα δεν θα κάνει; Έλα μου ντε; Ποιος θα νοιαστεί;

Η κυβέρνηση είπατε; Μα ούτε και στην κυβέρνηση νοιάζεται κανένας από τη στιγμή που έχουν καθαριστεί οι σημαντικοί δρόμοι του Κολωνακίου (εκεί που έχουν τα πολιτικά τους γραφεία και τα σπίτια τους δηλαδή τα περισσότερα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου). Ουπς, παραλίγο να ξεχάσω - έχουν καθαριστεί και οι σημαντικοί πεζόδρομοι του Κολωνακίου (εκεί που πίνουν καφέ οι δημοσιογράφοι δηλαδή). Και, όπως είπαμε, αυτά δεν τα δείχνουν στις ειδήσεις.

Έτσι ξαναήρθε η εποχή που βάζουμε τα σκουπίδια στο αυτοκίνητο και τα πάμε βόλτα σε άλλους Δήμους, να γνωρίσουν άλλους σκουπιδοτενεκέδες, μπας και δουν κι αυτά μια άσπρη μέρα.

5 σχόλια:

bernardina είπε...

Ποιος να νοιαστεί;
Καταρχάς γιατί όχι οι ίδιοι οι πολίτες, που ενώ ξέρουν ότι απεργούν οι υπάλληλοι της καθαριότητας επιμένουν να κατεβάζουν τα σκουπίδια τους αντί να τα κρατήσουν δυο τρεις μέρες στα μπαλκόνια τους, αφήνοντας έτσι τους κάδους σ' εκείνους που είναι δύσκολο να το κάνουν, πχ. τα εστιατόρια;
Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλά σπίτια που να μη διαθέτουν έστω ένα μπαλκονάκι όπου μπορούν να μείνουν οι σακούλες για δυο τρεις μέρες. Δεν θα πεθάνουμε δα. Έλεος.
Αλλά φυσικά τι να περιμένεις από ένα λαό που έχει την απαίτηση να του σκουπίσει το κράτος το χιόνι από τα σκαλοπάτια του... Κοινωνική συνείδηση είπες; Ασταδγιάλα, πάλι γελάσαμε πρωί πρωί.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα είπα;

La koumbara είπε...

Φυσικά και δεν υπάρχει κοινωνική συνείδηση και εννοείται ότι δεν θα ισχυριστώ το αντίθετο.

Αλλά δεν μιλάμε πια για δυο τρεις μέρες. Τις δυο-τρεις πρώτες μέρες ήταν όλα σχεδόν φυσιολογικά. Πλέον έχουμε ήδη κλείσει εβδομάδα και προχωράμε.
Το πρόβλημα είναι ότι στην Αθήνα δεν έχουμε αμιγώς οικιστικές περιοχές - αυτό σημαίνει ότι εγώ πετάω τα σκουπίδια μου στον ίδιο κάδο που τα πετάει και το μπακάλικο. Και επειδή πλέον έχουμε μάθει, ειλικρινά είμαστε πολλοί που κρατάμε τα σκουπίδια στα μπαλκόνια και τα βγάζουμε βόλτα το σαββατοκύριακο σε άλλες περιοχές. Τι θα κάνει όμως ο μπακάλης και ο κάθε επαγγελματίας της γειτονιάς; Πόσες μέρες θα αντέξει;

demetrat είπε...

δεν ξέρω τι ισχύει στο δήμο της αθήνας , αλλά σε δύο δημους της επαρχίας που ξέρω, τα τελευταία 30 χρόνια με πρασινομπλέ δημαρχαίους, διορίσανε τον άμπακο σε οδοκαθαριστές, γιατί δεν χρειαζότανε προσόντα, ξέρεις, γιά την αντιπαροχή με τα ψηφαλάκια..
Επειδή όμως οι πιό πολλοι ήταν δικά μας παιδιά,μεταταχτήκανε σε πιόοοο υπηρεσιές γραφείου.Με αποτέλεσμα, οι εναπομείναντες να διαμαρτύρονται μονίμως για το οτι είναι λίγοι, οι δε υπολοιποιποι μώκο ποιούντες ,να σεγοντάρουνε γιά απεργίες.
Ας τους μαζέψουνε να τους κατεβάσουνε γιά τη θέση που προσληφθήκανε,και θα δεις γιά πότε θα σταματήσουμε να βγαζουμε βόλτα τα σκουπίδια εγώ και συ.Αλλά από ό,τι βλέπω ένα χρόνο τώρα, τα φυλάμε τα παιδιά τα δικά μας (βλέπε ΔΕΚΟ ) αυτούς θα τους φάνε τελευταίους.
δ

La koumbara είπε...

Μα αγαπητή Δήμητρα, όλοι βρέθηκαν σε άλλες θέσεις γιατί επικαλέστηκαν λόγους υγείας. Κανείς δεν μπορεί να τους γυρίσει στις θέσεις για τις οποίες προσλήφθηκαν. Και βέβαια καταλήγουν να απολύονται αυτοί που έκαναν τη δουλειά (αν και θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι θα συνέβαινε αν ήταν μόνιμοι). Τέλος πάντων.

ΔΕΚΟ είπες; Από τον ΔΕναΚΟυμπάω;

demetrat είπε...

ναι λόγους υγείας.. όπως τα δυο ανήψια του υπευθυνου καθαριότητας του δήμοπασοκ, που προσέλαβε γιά σκουπιδάρηδες τον ανηψιό του και τη γυναίκα του , που σπούδαζαν στην ιταλία.Τους είχαν στειλει προς τα πάνω ,γιατί εδώ είχε υγρασία, μπας και γλυτώσουν την ανήκεστον.


ναι το χαϊδευτικούλι του είναι.
:)
δ