Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Απογευματινές διαδρομές

- Φύλλο βέργας - η σφολιάτα δεν πάει και το φύλλο κρούστας μου πέφτει βαρύ στο στομάχι οπότε δεν το χρησιμοποιώ πουθενά
- Τυρί ρεγκάτο κομμένο κυβάκια
- Μία ντομάτα κομμένη κυβάκια
- Παστουρμάς

Απλώνετε το φύλλο, το κόβετε σε τετραγωνάκια και βάζετε 2-3 κυβάκια ρεγκάτο, άλλα τόσα ντομάτα και ένα καλό κομμάτι παστουρμά (πρέπει να έχετε βγάλει το τσεμένι). Επειδή σε δύο φύλλα βέργας αντιστοιχούν γύρω στις 8 φέτες παστουρμά, μην λυπηθείτε τα χρήματα και πάρτε καλό (και ακριβό) παστουρμά. Η διαφορά στη γεύση και στη μυρωδιά είναι η μέρα με τη νύχτα. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς και τα τρώμε με τα χέρια.

Γιατί προτείνω παστουρμαδοπιτάκια;
Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι ότι δεν αφήνει πίσω της πολλά σκουπίδια. Έτσι, αν μένετε στο Δήμο Αθηναίων, τον Πρώτο Δήμο της Ελλάδας, τον Μοναδικό και Καταπληκτικό Δήμο που προφανώς θεωρεί ότι η καθαριότητα δεν αποτελεί μόνιμη και διαρκή ανάγκη και έχει αναθέσει τη δουλειά σε συμβασιούχους, που πριν από λίγα χρόνια είχε προσλάβει ειδικά για την καθαριότητα μόνιμο προσωπικό το οποίο δεν ξέρω πού έχει χαθεί, που επίσης πριν από λίγα χρόνια είχε αγοράσει ειδικά μηχανήματα για να καθαρίζει τα μονίμως βρώμικα πεζοδρόμια (αν και εγώ που ζω και δουλεύω στην Αθήνα δεν τα έχω δει ποτέ και πουθενά), που όλα τα είχε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε εμφανίστηκαν και οι κηποτεχνικοί του Δήμου και κλαδέψανε και τις μουριές και πλέον στα πεζοδρόμια έχουμε σκουπίδια και feuilles mortes που δεν se ramassent a la pelle, όλοι εσείς λοιπόν δεν θα χρειαστεί να πάτε τα σκουπίδια σας βόλτα μακρυά. Γιατί, τι άλλο θα τα κάνετε τα σκουπίδια σας αν δεν τα πάτε βόλτα; Εμείς μέχρι στιγμής έχουμε πετάξει σκουπίδια στο Παλαιό Φάληρο, στο Νέο Ψυχικό και σήμερα λέμε να πάμε στου Παπάγου.
Αλλά δεν παραπονιόμαστε! Σιγά μην παραπονεθούμε για λίγα σκουπίδια. Επί σειρά ετών είχαμε το ψηλότερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης!

6 σχόλια:

mamma είπε...

Καλέ, τι είναι το φύλλο βέργας;

Εμείς τα παστουρμαδοπιττάκια τα κάνουμε με κασέρι. Κόβουμε όλα τα υλικά φέτες και βάζουμε φέτα ντομάτα-κασέρι-παστουρμά (χωρίς το τσιμένι), τυλίγουμε το φύλλο κουρού και το ψήνουμε.

Μην ξεχάσω να καταθέσω ότι ο παστουρμάς είναι αφροδισιακός, ντάξει;!

Christina Linardaki είπε...

Να προσθέσω ότι εμείς βάζουμε και δυόσμο. Και χρησιμοποιούμε φύλλο κρούστας (δεν μας πειράζει στο στομάχι ακόμα) το οποίο φτιάχνουμε σαν πουγκάκι.

Μιαμ, μιαμ!!

La koumbara είπε...

@ mamma
@ cleareaching
Εγώ σας λέω τον πόνο μου με τα σκουπίδια κι εσείς μένετε στο φαγητό; Πώς φαίνεται ότι μένετε σε προάστια!

Christina Linardaki είπε...

Χμμ... απίστευτο πράγματι! Μάλλον είναι ο ίδιος ψυχολογικός μηχανισμός που στρέφει τη συζήτηση από το θέμα της οικονομίας στο θέμα της Βίσση! Άρτος και θέαμα, τι να πεις...

island είπε...

Η ανάρτησή σου πρέπει να γίνει σεμινάριο με τίτλο: Πώς ένα ποστ μαγειρικής μπορεί να γίνει πολιτικό σχόλιο...

Τα σκεύη μου :)

La koumbara είπε...

@ island
"Τα σκεύη μου;" Άψογο αγαπητέ μου!