Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Οι βαρκούλες και οι καυτερές πιπεριές

Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν, τα πρωτοσέλιδα με ενημερώνουν για τις ενδοκομματικές διαμάχες και τις κούρσες διαδοχής, αλλά δεν φαντάζονται ότι όλα αυτά με ενδιαφέρουν όσο και η ηθοποιός με τα δύο πλυντήρια και το Απέλια που μου εξηγεί ότι ξέρει πώς βγαίνει ο λεκές από κόκκινο κρασί, αλλά δεν γνωρίζει ότι τα ρούχα των δικών μου παιδιών (που δεν έχουν ποτέ κόκκινο κρασί επάνω τους, κάτι σοκολάτες βέβαια, κάτι μαρκαδόρους, κάτι χώματα, δεν λέω...) αντιστέκονται στο τηλεοπτικό μάρκετινγκ.
Ίσως να φταίει ο ανάδρομος Ερμής - αυτός άλλωστε, όποιος κι αν είναι, φταίει για όλα.
Ίσως να φταίει η πλήρης αποτυχία των ρυζοκεφτέδων μου χθες το βράδυ - μου βγήκε νερουλό το μείγμα και το έβαλα στο ταψί, "μαμά τι έχουμε για βράδυ;", "σουφλέ ρυζιού" - δεν ξέρω τι λένε οι πετυχημένες νοικοκυρές, αλλά τα υλικά του τα είχε (όπως λένε οι αποτυχημένες ή αλλιώς "τι άλλο θα φάνε τα παιδιά μου με εμένα;")!
Ίσως πάλι να φταίνε διάφοροι που με συγχύζουν, θέλω να δω την Επικίνδυνη Αποστολή και μου λένε "σου αρέσει ο Τομ Κρουζ;", όχι δεν μου αρέσει, αλλά θέλω να δω μια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή με μπόλικα εφέ και να περάσω καλά, τόσο παράξενο είναι; Για κάποιους προφανώς είναι, τι να πω;
Ή πάλι μπορεί να φταίει η ενδοευρωπαϊκή φαγωμάρα - χρόνια είχαμε να δούμε live το αγγλογαλλικό μίσος να ξεχύνεται από παντού. Ευρωπαϊκή φιλία! Το άλλο με τον Τοτό το θυμούνται; Ευτυχώς που η ευρωπαϊκή κοινότητα θα προωθούσε τη φιλία μεταξύ των εθνών - φαντάσου να ήταν διαφορετικά. Μάλλον ξέχασαν να τους πουν ότι στα ζόρια δοκιμάζονται οι σχέσεις - όλες οι σχέσεις.
Ή πάλι μπορεί να φταίει η διαπίστωση του δημάρχου μας ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εγκληματικότητας, πορνείας και ναρκωτικών στην Αθήνα. Έλα, δεν το πιστεύω! Έπρεπε να γίνει δήμαρχος για να το καταλάβει; Και του πήρε και περισσότερο από μία ημέρα για να το αναγνωρίσει; Μήπως ζούσε αλλού; Μήπως είχε πέσει σε κώμα και δεν μας το έλεγαν για να μην μας στενοχωρήσουν;
Ξέρετε τι; Προτιμώ τις βαρκούλες που αρμενίζουν. Το Σεπτέμβριο έρχονται οι Red Hot Chili Peppers και, στην ιδέα και μόνο, θα έχω ένα υπέροχο (και κατά τα λοιπά hectic) σαββατοκύριακο. Ι rest my case.

12 σχόλια:

Unknown είπε...

Κοίτα να δεις, όσο θυμόταν οι κυβερνόντες τον πόλεμο, κάτι ψιλοπροωθούσαν, μόλις όμως ήρθαν νέοι που δεν είχαν μνήμες...

La koumbara είπε...

Κατά βάθος νόμιζα ότι οι παλιοί θυμόνταν την έχθρα και ότι οι νέοι είχαν μεγαλώσει μέσα στη φιλία και αυτή γνώριζαν. Τελικά οι φιλίες μεταξύ των λαών φαίνεται να θέλουν κάτι παραπάνω από μία γενιά και μερικές πολιτικές αποφάσεις.

Unknown είπε...

Αντιθέτως, οι παλιοί θυμόταν που σε οδηγεί η έχθρα, ενώ οι νέοι δεν γνωρίζουν που οδηγεί η απώλεια της φιλίας...

La koumbara είπε...

:)
πάντως θα έχει ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα...

demetrat είπε...

ναι γιατί το επόμενο διάστημα θα έχωμεν και την απώλεια των μεγαλυτέρων , και την απώλεια της φιλίας.Και γω είμαι περίεργη τι σχέδιο ζωντανοί θα απομείνουν από αυτόν τον πόλεμο.
δ

La koumbara είπε...

Πολλές απώλειες!
Τελικά μαζευόμαστε και τραβιόμαστε από τα μαλλιά μας για να μείνουμε πάνω από το νερό. Δεν είναι και πολύ εύκολο...

Nemo είπε...

Ο τίτλος υπόσχεται πιπεριές! Που είναι οι πιπεριές!!?!?

Ρυζοκροκέτες και ρυζοκεφτέδες και πως αλλιώς τα λένε δεν έχω πετύχει ποτέ στη ζωή μου, πάντα έβγαινε ένα "πράμα" στο τέλος και νευρίαζα και το πετούσα, διάβολε!

Όσο για τα άλλα, το εν λόγω απορρυπαντικό μπορεί να δουλεύει στην τελική, αλλά με εκνευρίζει η διαφήμηση και δεν το αγοράζω, να πας να δεις ότι θέλεις και να μην δώσεις λογαριασμό πια (την σειρά επικίνδυνες αποστολές την έβλεπες;;;), και τέλος, όλοι στα ναρκωτικά και στην πορνεία θα καταλήξουμε, θα μαστουρώνουμε για να ξεχνάμε τα χρέη και θα κάνουμε πεζοδρόμιο για να τρώμε ένα κομμάτι ψωμί!...

Α ΜΑ ΠΙΑ! :P

La koumbara είπε...

Πού είναι οι πιπεριές; Στις 4 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ :)))

Theorema είπε...

ΚΑλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένα, μικρό μου κοριτσάκι. Με υγεία, χαρά, γέλια, χρώματα και ωραίες περιπέτειες για ολους.
Σε φιλώ γλυκά και ελπίζω να σε δω αυτή τη φορά :)
Αύριο έρχομαι, αν είσαι Αθήνα κάποια στιγμή και μπορείς, θα έχει έρθει η ωραία ώρα μιας ωραίας συνάντησής μας :)

La koumbara είπε...

Καλά Χριστούγεννα και σε εσάς!
Θα επικοινωνήσω :)

ασωτος γιος είπε...

μέχρι και εγώ θα τους δω που δεν είμαι φαν αλλα μέχρι το Σεπτέμβρη ποτε δε ξέρεις τι θα γινει σαυτη τη χωρα
παντως 2 εισητηρια τα πήραμε
χρονια πολλά

La koumbara είπε...

Και πολλά και καλά και ευτυχισμένα άσωτε υιέ!

Εύχομαι να γίνει η συναυλία και να περάσεις υπέροχα :)