Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μύρισαν Χριστούγεννα;


Η Theorema τα λέει πολύ πιο ωραία από εμένα, οπότε καλό θα ήταν να την διαβάσετε.
Αν πάλι θέλετε κι άλλες ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε, ιδού μερικές:

1. Πάρτε όλα τα λούτρινα και πάνινα παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούν πλέον τα παιδιά σας και βάλτε τα στο πλυντήριο, σε ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα.
2. Στεγνώστε τα και βάλτε τα σε μία μεγάλη σακούλα.
3. Αύριο που θα πάτε για δουλειά, μοιράστε από ένα καθαρό και μυρωδάτο παιχνίδι σε κάθε παιδί που θα δείτε να ζητιανεύει στο δρόμο.
Αν δεν έχετε παιχνίδια, μπορείτε να δοκιμάσετε με σοκοφρέτες, σοκολάτες, σακουλάκια καραμέλες...

Ή ακόμα:
1. Βάλτε στο πλυντήριο όλες τις πετσέτες και σεντόνια που δεν χρειάζεστε, καθαρίστε τα και μην ξεχάσετε να προσθέσετε μαλακτικό. Αερίστε και ξεσκονίστε τις κουβέρτες που δεν χρησιμοποιείτε. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με ρούχα και παπούτσια που είναι σε ικανοποιητική κατάσταση.
2. Πηγαίνετε να τα προσφέρετε όπου θέλετε: νοσοκομεία, γηροκομεία, εκκλησίες που ετοιμάζουν συσσίτιο για τους άπορους ή στους προσκόπους της γειτονιάς που αναλαμβάνουν τέτοιες δράσεις.

Δεν σας αρέσει ούτε αυτό;
1. Πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και αγοράστε είδη που δεν χαλάνε σύντομα: γάλατα εβαπορέ, κονσέρβες, σοκολάτες, ρύζι, όσπρια, μακαρόνια. Μην ξεχάσετε τα είδη προσωπικής υγιεινής: χαρτί υγείας, βαμβάκι, σαπούνια.
2. Ετοιμάστε όσες σακούλες σας επιτρέπουν τα οικονομικά σας, έτσι ώστε κάθε σακούλα να περιέχει λίγο απ' όλα.
3. Μοιράστε από μία σακούλα σε κάθε σπίτι άπορου στη γειτονιά σας. Αν ντρέπεστε, μην ανησυχείτε, μπορείτε απλώς να αφήσετε τη σακούλα στο κατώφλι και να φύγετε.

Και μην ξεχνάτε: το ίδιο μπορείτε να κάνετε με κάθε έξτρα κιλό μελομακάρονα ή κάθε περισσευούμενο ταψάκι μπακλαβά που θα σας φέρουν. Γιατί μπορεί να μην είμαστε σε θέση να σώσουμε τον κόσμο, αλλά μπορούμε να τον κάνουμε να χαμογελάσει λίγο.

9 σχόλια:

mahler76 είπε...

αν κάνουμε όλοι μας έστω και κάτι μικρό θα γίνει επιτέλους ουσιαστική η γιορτή αυτή.

La koumbara είπε...

@ mahler76
Ναι! Κι εγώ νομίζω ότι οι καιροί το απαιτούν.

Nemo είπε...

Για τον κολλητό, προτείνω κάτι ιταλικό... Λαζάνια με λαχανικά, Κανελόνια ίσως (που το τρώνε όλοι); Ή κάτι μεξικάνικο, enchiladas, quesadillas, με πολύχρωμη σαλάτα και ένα ωραίο τεκιλάκι για παρέα; δεν με βοηθάς όμως, πες μου τι του αρέσει!! Είμαι μπροστά στο ράφι με τις συνταγές και περιμένω απάντηση!!!

Nemo είπε...

Τώρα που το θυμήθηκα, έχω μια θεική συνταγή να σου στείλω! Θα στην στείλω μόλις την γράψω, θα γίνει το νέο αγαπημένο σου!

La koumbara είπε...

ΑναNemo ...


(τα πάντα εκτός από μπάμιες)

Nemo είπε...

Γιακς, ΜΠΑΜΙΕΣ! Αυτό θα ήταν μαρτύριο! Στην στέλνω σε 10 λεπτάκια!!!

Nemo είπε...

Στο έστειλα στο email σου :)

Theorema είπε...

Μικρή μου Ε.,
πιο χαρούμενο και ζεστό κείμενο για αυτό το θέμα δεν έχω ξαναδεί. Κι ας λές πως τα λέω καλύτερα, δεν συμφωνώ. Σε σένα ένιωσα μια εσωτερική θέρμη, μια χαρά που τίποτε δεν είχε να κάνει με θλίψη ή έλεος. 'Ηταν καθαρή ανθρώπινη χαρά. Με ζέστανε, το χάρηκα πολύ. Για όλα αυτά με έκανες να νιώσω ωραία.
Σε φιλώ πολύ.

La koumbara είπε...

Νομίζω ότι τα πάμε πολύ καλά και ειλικρινά είμαι αισιόδοξη - καιρό είχα να το νιώσω αυτό!

Φιλιά κι από εδώ :)