Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Είμαι σίγουρη

Είμαι σίγουρη ότι η κυβέρνηση δεν ξέρει τι κάνει. Όπως είμαι σίγουρη ότι και η αντιπολίτευση δεν ξέρει πού βρίσκεται. Είμαι σίγουρη ότι οι πολιτικοί μας αρχηγοί είναι ή πολύ λίγοι ή πολύ εγωιστές.
Είμαι επίσης σίγουρη ότι το μίγμα πολιτικής που έχουν εφαρμόσει μέχρι σήμερα είναι λάθος, ότι δεν έχει ούτε ένα στοιχείο που θα μπορούσε να ευνοήσει την ανάπτυξη.
Είμαι σίγουρη ότι, εδώ και ένα χρόνο, έχουμε πληρώσει τα κερατιάτικά μας χωρίς κανένα όφελος. Και κανένας δεν βγαίνει να μας πει τι έχουν αποφέρει οι μέχρι σήμερα θυσίες του ελληνικού λαού.

Αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν μου φταίει η τρόικα. Και, μην το ξεχνάμε, η τρόικα δεν ήρθε, εμείς την φέραμε. Μόνο που από πέρυσι μέχρι φέτος δεν έχει γίνει τίποτα βάσει προγράμματος. Μοναδικό κριτήριο των μέχρι σήμερα ενεργειών ήταν να αποφευχθεί η λήψη μέτρων που θα μπορούσαν να θίξουν τους "ημέτερους". Ίσως και γι' αυτό δεν έγιναν καλές διαπραγματεύσεις. Όλοι νιώθουμε την αδικία. Και είμαι σίγουρη ότι το μεσοπρόθεσμο είναι λάθος, όπως λάθος ήταν όλα τα προηγούμενα.

Αλλά θέλω να συνεχίσει η Ελλάδα να λαμβάνει χρηματοδότηση από τους "κακούς τροϊκανούς". Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω, πέρα από το ότι δεν μπορώ να διανοηθώ το αύριο σε περίπτωση στάσης πληρωμών. Ή, για να το πω πιο απλά, δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να συντηρώ με τον μισθό μου 10 άτομα της άμεσης οικογένειάς μου (που συντηρούνται με χρήματα που προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό). Να το πω ακόμα πιο απλά; Θέλω, όταν πηγαίνει ο πατέρας μου στην τράπεζα για να πάρει την σύνταξή του, να έχει χρήματα.

Και είναι πολύ πιθανό να κάνω λάθος. Αλλά κανείς δεν μου έχει εξηγήσει τι σημαίνει (πρακτικά) η καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Αν εσείς ξέρετε κάτι διαφορετικό, παρακαλώ να μου πείτε.

10 σχόλια:

Lonely είπε...

Καλημερα. Σε διαβασα απο τα χτες αλλα επρεπε να σκεφτω τι θα σου απαντησω. Δε νομιζω οτι κανεις θελει να μην πληρωσει αυτα που αναλογουν στον καθε πολιτη. Θελω τουλαχιστον να το πιστευω. Νομιζω οτι ολοι και οι πολιτες και οι πολιτικοι θελουν τα ταμεια τους γεματα καθως ειναι καλοι κραχτες για τις εκλογες, ο καθενας ειναι ησυχος οτι εχει να φαει αλλα και να ''κλεψει''. Στις business υπαρχει μια εννοια που λεγεται sustainability. Σημαινει οτι καθε μπίζνα εχει υποχρεωση να κανει σχεδον τα παντα για να επιβιωσει αλλα με απώτερο σκοπο να κρατησει τα παντα σε σωστες αναλογιες για να μπορουν τα παιδια μας να τα χαρουν επισης. Απο τον πλανητη που ζουμε μεχρι την πιο μικρη λεπτομερεια. Θεωρω πως το να μην αποδεχτειτε το μεσοπροθεσμο στην πατριδα ειναι πολυ σωστό και λογικό, οσο αδικο και δυσκολο και αν φανταζει. Για ποσο το μεσοπροθεσμο μπορει να πληρωσει? τι θα γινει αν τα λεφτα τελειωσουν? Τι ανταλλαγματα θα δωσετε και ποιοι τελικα θα πληρωσουν? Στην Ελλαδα εχουμε κατι πολυ ομορφο που λεγεται οικογενεια, και ενω οι γονεις πληρωνουν για τα παιδια τους μεχρι να γερασουν, μετα πληρωνουν τα παιδια σαν ενδδειξη αγαπης. Δυστυχως ομως δεν επρεπε να φαινεται απο εκει η αγαπη μονο. Οι γονεις πρεπει να κανουν τα σωστα κουμαντα και οχι να συμπεριφερονται σαν να μην υπαρχει αυριο, γιατι αποτι το φαινεται το αυριο ερχεται και θα ειναι δυσκολο και τα παιδια σας θα πρεπει να πληρωνουν για τους παππουδες τους...οταν αυτα που θα ειναι το μελλον δε θα εχουν στον ηλιο μοιρα. Θα ηθελα να μην παρεξηγηθω για το παραπανω σχολιο αλλα δυστυχως οι οικονομικες εξελιξεις του πλανητη θετουν τις βασεις για μια νεα ταξη πραγματων παγκοσμιως, και αυτη τη φορα οι Ελληνες δεν μπορουν να ειναι η ''μια χουφτα ανθρωπων'' που θα μπορεσει να αλλαξει τα δρωμενα. Δεν εχουμε καταλαβει οτι τα πραγματα εχουν δρομολογηθει χρονια τωρα και οτι ο Ελληνας δεν ειναι πια ο ηρωας του '40, του '21 και των Βαλκανικων πολεμων αλλα ενας μαλθακος πολιτης που η πολυ δημοκρατια τελικα τον εκανε μια ηλεκτρικη σκουπα που ρουφαει αμασητα καθε σαβουρα που θα βρεθει στο διαβα της.

Οποτε οσο και αν ποναει την τιμη και την τσεπη σας ειναι καλυτερο το οποιοδηποτε μεσοπροθεσμο να μην γινει πραγματικοτητα γιατι πρεπει να σκεφτειτε τα παιδια σας που πληρωνουν ηδη χωρις να το ξερουν :(

La koumbara είπε...

Δεν υπάρχει πιθανότητα παρεξήγησης - μην το σκέφτεσαι καν.
Απλώς η έννοια της οικογένειας που έχεις κατά νου έχει εκλείψει. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί, εκεί που το κοινωνικό κράτος ήταν ανύπαρκτο, ερχόταν η οικογένεια και στήριζε. Τώρα δεν υπάρχει ούτε κοινωνικό κράτος, ούτε οικογένεια. Τα ιδρύματα είναι υπερπλήρη, στην Αθήνα καταγράφονται καθημερινά περιπτώσεις ηλικιωμένων άστεγων και παιδιών που οι γονείς τους τα δίνουν σε ιδρύματα γιατί δεν μπορούν να τα ζήσουν.
Τι θέλω να πω;
Χρειαζόμαστε δουλειές, χρειαζόμαστε ανάπτυξη, οτιδήποτε άλλο δεν αρκεί.

Και χρειαζόμαστε δικαιοσύνη. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κράτος-εισπράκτορα που μπαίνει στο λεωφορείο και λέει "φέρτε όλοι τα πορτοφόλια σας". Θα μου πεις: ποιος μπαίνει στο λεωφορείο; Ο μισθωτός και ο συνταξιούχος - ποιος άλλος;

Δεν βλέπεις τι συμβαίνει τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό και την κατάργηση του πόθεν έσχες στα ακίνητα; Εδώ το καλό πλυντήριο, όλα τα πλένω, όλα τα καθαρίζω. Σε αυτό βρήκαν να συμφωνήσουν όλοι!

Όπως καταλαβαίνεις, πέρα από δυο-τρία σημεία, δεν έχω ούτε συγκεκριμένες προτάσεις, ούτε ακλόνητες θέσεις. Ατάκτως ερριμμένες σκέψεις, χωρίς συνοχή. Γι' αυτό σε ευχαριστώ για την απάντησή του.

mahler76 είπε...

το μόνο σίγουρο είναι πως και δεν ξέρουν τι κάνουν και ότι κι αν κάνουν αυτό γίνεται υπό το καθεστώς πανικού. Δεν θα ήθελα να είμαι σε αυτή την κυβέρνηση με τίποτα.

Christina Linardaki είπε...

Έστω λοιπόν ότι έπρεπε να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και καλώς εντέλει ψηφίστηκε. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι, χωρίς ανάπτυξη, όταν έρθει η ώρα για την 6η, την 7η, την 8η δόση θα μας ζητήσουν κι άλλες θυσίες και θα μας φέρουν κι άλλα μεσοπρόθεσμα. Και μην ακούμε ότι είμαστε εξασφαλισμένοι μέχρι το 2013. Μας τα 'χουν ξαναπεί αυτά, δεν μασάμε.

Παρεμπιπτόντως: γιατί τόση λύσσα χθες κατά των διαδηλωτών; Μία μέρα μετά και όσοι κατεβήκαμε στην Πανεπιστημίου για τη δουλειά μας δακρύζαμε από τα υπολείμματα των δακρυγόνων στον αέρα. Βρε μπας κι έχουμε χούντα και δεν το ξέρουμε;

La koumbara είπε...

@mahler 76
Συμφωνώ~

@cleareaching
Εσύ καταλαβαίνεις ποιος βγαίνει κερδισμένος;

Christina Linardaki είπε...

Το σύστημα, χαρά μου, το σύστημα.

Unknown είπε...

Εξαρτάται, ποιοί "εμείς";
Γιατί οι έλληνες πολιτικοί δεν είναι με μας, αλλά με τους άλλους!

La koumbara είπε...

Το ξέρω ότι έχεις δίκιο, απλώς δεν λέω να το χωνέψω...

Theorema είπε...

Το κακό είναι πως όταν θα μας έχουν ξεζουμίσει εντελώς ως λαό και ως χώρα, όταν θα μας έχουν πάρει και τα σώβρακα, μετά τα ασημικά, δεν θα έχουμε τίποτα για να τους δελεάσουμε για να συνεχίζουν να μας στηρίζουν. Οπότε, το αποτέλεσμα θα είναι μοιραίο... Όσα δεν γίνονται σήμερα θα γίνουν αναπόφευκτα αύριο. Εξ ου και η αντίρρηση με το Μεσοπρόθεσμο, που σπρώχνει την Ελλάδα μια ώρα αρχύτερα στον κάλαθο των αχρήστων της ευρωπαϊκής οικογένειας...
Μια διαρθρωτική αλλαγή , εσωτερικά, θα ήταν το ιδανικότερο. Και όχι το συνεχές ξεπούλημα αγαθών που κάποτε θα στερέψουν...
Αυτή είναι βέβαια η γνώμη μου, και δεν είναι καθόλου δεσμευτική για όλους...

La koumbara είπε...

Συμφωνώ και δεν θέλω καμία λύση που, αντί να προωθήσει την ανάπτυξη, ξεπουλάει ό,τι έχουμε και δεν έχουμε.
Αλλά ακόμα δεν μπορώ να ισορροπήσω την αντίρρησή μου απέναντι στο σχέδιο ξεβρακώματος και την ανάγκη μου να συνεχίσει η αδελφή μου να παίρνει το επίδομα ανεργίας (ύστερα από 23 χρόνια εργασίας) και ο πατέρας μου τη σύνταξή του.