Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Όλα καλά, όλα ανθηρά

Το είδα την Κυριακή και δεν πίστευα στα μάτια μου. Αφίσες που με πληροφορούν ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Τάδε έφη Ανδρέας. Τότε.
Να αναρωτηθώ αν πάνε καλά εκεί στο Πασόκ; Να αναρωτηθώ αν τους κάνει κάποιος πλάκα; Να αναρωτηθώ αν με δουλεύουν όλοι ψιλό γαζί; Μάλλον το τελευταίο.
Λέτε η παραπομπή του Άκη και η αργία του Ψωμιάδη να εκτονώσουν την κατάσταση;

16 σχόλια:

Unknown είπε...

Ναι βρε, τότε ανήκε, γι' αυτό μας έφερε αυτός, οι αντίπαλοί του (ενδοκομματικοί, εξωκομματικοί) και ο γιός του, την ευρώπη, για να διορθωθεί αυτό το προβληματάκι! ;)

La koumbara είπε...

Έτσι όπως το βλέπω, το πρόβλημά μας δεν είναι η Ευρώπη, οι δικοί μας είναι...

Christina Linardaki είπε...

Όπως και νά'χει, η κατάσταση δεν φαίνεται ότι μπορεί να εκτονωθεί έτσι απλά. Κάτι με τα αυγά, κάτι με τις ντομάτες, κάτι με τα γιαούρτια, μας βλέπω ομελέτα στο τέλος.

bernardina είπε...

Όταν δεν πας εσύ (με το καλό) στην Ευρώπη, έρχεται (με το κακό) η Ευρώπη σ' εσένα.
Νομοτέλειες, καλή μου...

La koumbara είπε...

@ cleareaching
Ομελέτα είμαστε ήδη!

@ bernardina
Νομοτέλειες - αφήσαμε όχι μόνο την πόρτα ανοιχτή, αλλά και τα παράθυρα, βγάλαμε και την σκεπή για να μην δυσκολευτεί κανείς να μπει μέσα.

bernardina είπε...

Κουμπαρούλα μου, αυτό θα έπρεπε να το σκεφτόμασταν όταν, αντί να βάλουμε μόνωση, αυτόνομη θέρμανση, σύστημα πυρασφάλειας, διπλά τζάμια και θέση στάθμευσης στο ρημάδι με τα λεφτά που μας έδιναν με τη σέσουλα οι κουτόφραγκοι, εμείς φτιάχναμε πισίνες, τζακούζι και ελικοδρόμιο στο σαράι του Καραγκιόζη, γεμίζαμε τις walk-in closets του με Manolo Blahnik και Prada και τα γκαράζ του με Καγιέν και Μπέμπες, τρώγαμε τα υπόλοιπα με τις Βουλγάρες στα κωλοχανεία ή στην άσπρη μπίλια, στέλναμε την κυρά στη Μύκονο για να μη μας ζαλίζει τ' αρχίδια, ρίχναμε μερικές πενταροδεκάρες στους Αλβανούς και τους Ινδούς για να μας καλλιεργούν τα χωράφια και στο τέλος ταχυδρομούσαμε "ωραίοι ως Έλληνες" το λογαριασμό "έξω".
Αυτές τις μέρες μου 'ρχεται να τραγουδάω συνέχεια το "τώρα κλαις, γιατί κλαις, συ δεν είσαι που γέλαγες χτες", αλλά δε μπορώ. Δε μ' αφήνει ο κόμπος της οργής και της απόγνωσης (όχι της αγανάκτησης. Είναι πια αργά γι' αυτό...) που έχω στο λαιμό.

La koumbara είπε...

Κοίτα τι μου θύμισες:
Πριν από χρόνια δούλευα σε μία εταιρεία που συνεργαζόταν με δήμους για να κάνουν ευρωπαϊκά προγράμματα (χρηματοδοτούμενα). Οι γονείς μου είχαν κάτι φίλους σε μια κωμόπολη της Πελοποννήσου και πήγαιναν συχνά, κουβέντα στην κουβέντα, ο πατέρας μου είπε που δουλεύω. "Να έρθει εδώ να μας πει τι να κάνουμε". Μου το λέει ο πατέρας μου, το λέω στο αφεντικό, το συζητάμε, διαβάζω αναπτυξιακούς, επιβεβαιώνω ημερομηνίες και όρια χρηματοδότησης, τα μαζεύω και πάω. Έρχονται οι τοπικοί άρχοντες, καθόμαστε στο τραπέζι, βγάζω τα χαρτιά, έρχονται τα κεράσματα, αρχίζω να τους μιλάω και στο δίλεπτο με σταματάει ο big chief: "Καλά αυτά που λες, εγώ πισίνα θέλω να φτιάξω".

demetrat είπε...

κουμπαρουλα όπως τόπες
ο μπίγκ τσίφ εκ των τοπικών αρχόντων.Και όλοι οι τσίφηδες .
Εσύ κι ο πατέρας σου η μάννα σου ως πλέμπα , πισίνα έχεις;
και καλημέρα βρέ.
δ

La koumbara είπε...

Αχ βρε Δημητρούλα σου έγραψα μεγάλη απάντηση αλλά την έχασα!
Το ζουμί έχει ως εξής:

Αν δεν έχεις πισίνα, ψάχνεις να δεις πού θα πας διακοπές. Λες "γιατί δεν δοκιμάζω και στο booking;". Ζητάς λοιπόν (α) το β΄ δεκαπενθήμερο του Ιουλίου (γιατί τότε έχεις άδεια), (β) επιλέγεις περιοχή (εμείς σκεφτήκαμε να δοκιμάσουμε τις παραλίες του ν. Ηλείας) και (γ) 2 ενήλικες και 3 παιδιά από 2 έως 12 ετών (γιατί αυτή είναι η οικογένεια).
Ειλικρινά, αν δεν έχεις τι να κάνεις, δοκίμασέ το. Όταν δεις τα αποτελέσματα θα καταλάβεις...

demetrat είπε...

κοίτα τότε στο ολύμπια γκόλντεν ,μπίτς.
Παραλία υπέροχη.Οικογενειακή επιχείρηση,και παζάρεψε την τιμή που θα σου δώσει.Έχει μπαγκαλόους που θα βολευτείτε όλοι.Παζάρεψέ το.Πέφτει πολύ.Εγώ πήγα τη μηντέρα εκεί πρίν 4 χρόνια που δεν είχε και κρίση,και η τιμή κατέληξε ικανοποιητικότατη.
Είναι δίπλα από τα λουτρά κυλλήνης , κάστρο, λίντζι και όλα τα δέοντα, κοίτα εδώ.
Από τις ομορφότερες παραλίες που έχω δει.Και έχω δεί πολύ όμορφες.
:)
δ

υ.γ
εγώ θα αρκεστώ στις δικές μας , ιονιακές, και αργότερα τις λεμεσανές.Μετανάστες γαρ.
φιλιά.

demetrat είπε...

κοίτα εδώ εννοώ στο :

http://miadomatadenferneitinanoixi.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

και εδώ

http://www.ogb.gr/Greek/Welcome.html

επίσης τα αδέρφια που έχουν το ξενοδοχείο καταφέρνουν να κάνουν μιά πολύ καλή φιλική ατμόσφαιρα που είναι πολύ ευχάριστη γιά τον παραθεριστή.


δ

La koumbara είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ ταξιδιωτικέ μας πράκτορα. Σε εκείνη την περιοχή είχαμε πάει και πέρυσι (εκεί κολυμπήσαμε, εκεί λασπωθήκαμε) αλλά εκεί που είχαμε μείνει δεν είχε δωμάτια για φέτος.
Βασικά σου τα έγραψα όλα αυτά για να δεις την καταπληκτική προσφορά των 35.000 ευρώ...

demetrat είπε...

:Ο :Ο :Ο
ούυυυυυυυυιιιιιιιιιιιιιι.
τι προσφορά μι κραίν'ς ωρή κι μι ζούρλανις!!!!!
δ

demetrat είπε...

δεν πάς καλύτερα στο μπλου λαγκούν κλίνικ , να κάνεις και τη δικιά μου φαντασίωση πραγματικότητα!!
άϊ μαννούλαμ,αυτά είναι μεράκια, όχι μαλακίες...
::)
δ

La koumbara είπε...

Μα πάνω απ' όλα, λατρεύω την προφορά σου :)))

demetrat είπε...

Μιρσί.
αααααααααχαχχχχχχχχχχχχχχχχααχαχαα.
δ