Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τι το 'θελα και είδα ειδήσεις χθες;

Ήθελα, τρομάρα μου, να μάθω ποιοι θα απεργούσαν σήμερα. Έμαθα; Δεν έμαθα. Αν βέβαια ήθελα λίγη καταστροφολογία και λίγη παραπληροφόρηση, θα είχα πετύχει διάνα.


Το γεγονός βέβαια με κάνει να αναρωτιέμαι ποιος βλέπει ειδήσεις, πέρα από τους συνταξιούχους; Δεν έχουν κουραστεί να βλέπουν τις ίδιες φάτσες που έχουν γνώση επί παντός επιστητού να μας κοιτάζουν με βλέμμα που δηλώνει βαθύτατο προβληματισμό και να χρησιμοποιούν τις ίδιες βαρύγδουπες εκφράσεις είτε πρόκειται για τις διαδηλώσεις στο Μπαχρέιν, είτε για φυσικές καταστροφές, είτε για τις τιμές της λαϊκής, είτε για τη μεταγραφή κάποιου ποδοσφαιριστή; Δεν έχουν βαρεθεί την καταστροφολογία, τη σοβαροφάνεια και το μόνιμο δούλεμα;


Εχθές μιλούσαν για την «έντονη αντιπαράθεση μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπαράθεσης» και έδειξαν στιγμιότυπα από τη Βουλή. Σηκώνεται λοιπόν ο Παπανδρέου και τα χώνει στη Νέα Δημοκρατία. Μοναδικό. Δεν έχει ξανασυμβεί, ούτε το περιμέναμε ποτέ. Σηκώνεται μετά ο Σαμαράς και, σε απάντηση στα προηγούμενα, οποία έκπληξη!, τα ρίχνει στο Πασόκ. Ξανασηκώνεται ο Παπανδρέου για να ανταπαντήσει και διαβάζει την απάντησή του. Κι εγώ, μικρή, πτωχή κι ανόητη θα μου πεις, αναρωτιέμαι πώς ήξερε τι θα έλεγε ο Σαμαράς για να έχει έτοιμη γραμμένη την απάντηση; Λες να διαθέτει το κληρονομικό χάρισμα; Ή μήπως έχουν έτοιμες 2-3 απαντήσεις all weather (σαν τα Goodyear); Ας πούμε:


Απάντηση 1: φταίνε τα άλλα κόμματα. (γκανιάν)


Απάντηση 2: φταίνε λάθη του παρελθόντος. (το οποίο δεν είναι ποτέ συγκεκριμένο)


Απάντηση 3: φταίει ο Θεός που μας μισεί. (εντάξει, αυτό είναι κλεμμένο)



Ειλικρινά, ποιος τους παρακολουθεί;

8 σχόλια:

yannidakis είπε...

πολυ δροσερη αναρτηση με εναν πολυ σοβαρο προβληματισμο. Εχω σταματησει απο καιρο να ασχολουμαι με την τηλεοραση την οποια εχω μετατρεψει σε εργαλειο για προβολη αγωνων, χρηση του διαδικτυου και παρακολουθηση ταινιων απο το blu-ray μου.
Κατι αλλο;
προφανως τπτ :[

Christina Linardaki είπε...

Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι αρκετά μεγάλο το ποσοστό των ανθρώπων που βλέπουν και χάφτουν. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που δεν θα πάει ποτέ παραπέρα, δεν θα σκεφτεί τίποτα παρακάτω, γιατί δεν το κάνει γενικά - όχι μόνο για τις ειδήσεις. Είναι οι άνθρωποι που ζουν στα παράλληλα σύμπαντα ή στους δικούς τους κόσμους, που παίρνουν αποφάσεις αψυχολόγητα, που ζουν τη ζωή ολόκληρη αψυχολόγητα, που δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει ούτε γύρω τους ούτε μέσα τους. Και είναι πολλοί, δυστυχώς.

La koumbara είπε...

@ yannidakis
Έχεις δίκιο - μια χαρά ωραίες χρήσεις μπορεί να έχει η τηλεόραση.

@ cleareaching
Κάποτε πίστευα ότι κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας. Μήπως όμως κυκλοφορούμε εμείς ανάμεσά τους;

mahler76 είπε...

η τηλεόραση αξίζει μόνο για να βλέπεις την αντανάκλασή σου πάνω της όταν είναι κλειστή.

3 parties a day είπε...

Βασικα φταις εσύ που είσαι μικρή, πτωχή κι ανόητη :)))))

La koumbara είπε...

@mahler76
παλιά έβαζαν και κανένα σεμέν, καμιά πλαστική κούκλα επάνω - τώρα με τις λεπτές οθόνες ούτε αυτό δεν μπορείς να κάνεις...

@ 3 parties a day
Εμ, πού το πας κι αυτό;

Unknown είπε...

Εσύ πάντως βλέπω τους παρακολούθησες!

La koumbara είπε...

Δεν θα το ξανακάνω όμως! (τουλάχιστον όχι σύντομα)