Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Μενού Μουντιάλ

Όχι που θα το άφηνα έτσι. Κοτζαμάν Μουντιάλ ξεκινάει, δεν θα φάμε το κατιτίς μας; Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Τηγανητό χταποδάκι
Είναι ο πιο εύκολος και ωραίος μεζές για Μουντιάλ.
Παίρνουμε το χταπόδι, το πλένουμε, το βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό (που να καλύπτει λιγότερο από τη μέση της κατσαρόλας, δεν βράζουμε μακαρόνια!), προσθέτουμε κόκκους πιπέρι, 2-3 φύλλα δάφνη, αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ανάβουμε την φουφού. Σε κανένα εικοσάλεπτο το σβήνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το κόβουμε κομμάτια (μπουκίτσες) και ετοιμάζουμε ένα κουρκούτι με αλεύρι, μπύρα (μην βάλετε νερό), λίγο μπέικιν και κάρυ. Σημαντική σημείωση: το κάρυ πάει πολύ με τα θαλασσινά. Επίσης, αν η παρέα το αντέχει, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ταμπάσκο.
Ρίχνετε τα κομματάκια στο κουρκούτι και τα τηγανίζετε σε αραβοσιτέλαιο (το ελαιόλαδο δεν πάει καθόλου, γίνεται βαρύ).


Μπακαλιαροκροκέτες Καραϊβικής
Κρεολή, ξεκρεολή εγώ δεν ξέρω.
Παίρνουμε ένα φιλέτο μπακαλιάρο, το ξαλμυρίζουμε (ή το παίρνουμε ξαλμυρισμένο, για Μουντιάλ μαγειρεύουμε, εντάξει, δεν χρειάζεται να το παίξουμε Βέφες), και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια (εγώ ποτέ δεν κατάφερα να το κόψω πολύ μικρά κομμάτια, οπότε το διαλύω, το κάνω νιανιά, το ξετριχιάζω, καταλάβατε πιστεύω). Τρίβετε δύο κρεμμύδια και 4-5 πράσσα και τα αφήνετε να στραγγίξουν (αυτό είναι σημαντικό γιατί συνεχίζουμε με τηγάνι και δεν θέλουμε να κατακαούμε). Τα βάζετε σε ένα μπωλ και προσθέτετε ό,τι άλλο σας κάνει ευχαρίστηση (εγώ βάζω καυτερή πιπεριά ή ταμπάσκο, αλλά κάποιοι δεν τα θέλουν, μπορείτε να βάλετε πρασινάδες τύπου δυόσμου, γενικά μυριστικά), μισό ποτήρι αλεύρι και ένα αυγό. Γενικά δεν μετράω τις συνταγές, όλα με το μάτι τα κάνω, ενδέχεται να θέλει περισσότερο αλεύρι, αλλά εξαρτάται και από τα υγρά που θα έχετε στραγγίξει είπαμε!
Όλα αυτά τα κάνετε ένα ωραίο παχύρευστο χυλό που τηγανίζετε σε αραβοσιτέλαιο (πάλι).

Καλό είναι να τα βάζετε μετά σε απορροφητικό χαρτί για να φεύγουν τα πολλά πολλά λάδια, έτσι ώστε να μπορείτε να τα φάτε με το χέρι και να μην έχετε πολλά πιάτα και πλυσίματα. Ταιριάζουν με μπύρες, κρασί (Μαλαματίνες!), ούζα, τα πάντα.

Ολέ Ολέ Ολά!!

12 σχόλια:

bernardina είπε...

Επειδή απ' όλους εκείνους με τους οποίους μιλούσες το πρωί είμαι η μόνη περιπλανώμενη χωρίς δικό της μπλογκ, για λόγους ισότητας και για να μη νιώσει κανείς σας αδικημένος, πάρτε τα μεζεδάκια σας και ελάτε σπιτι μου να κάνουμε εξέδρα! Βάζω την τιβί και τις μπίρες!

La koumbara είπε...

Βρε να πάρει κι έλεγα ότι θα γλίτωνα το μαγείρεμα!
:))

Από εμένα δεκτή η πρόταση. Πού μένεις;

(μπορείς αν θες να απαντήσεις ημεϊλικώς)

Και για να μην παρεξηγούμαστε, δεν έχω ιδέαν από ποδόσφαιρο (όχι πως υπήρχε περίπτωση να έχετε παρανοήσει, αλλά έτσι για να λέμε).

mamma είπε...

OLE! OLE! OLE!

Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι είναι τηγανητά και δεν μπορούμε να τα φάμε, στο θέμα "εξέδρα, μπύρες, γουρουνιές" είμαστε μέσα :)

Επιτέλους και κάτι καλό!
(μη μου θυμήσει κανείς πως κοροϊδεύω το "άρτος και θέαμα" διότι δεν είναι η κατάλληλη περίοδος)

Φιλιά κουμπάρα μου, μου έφτιαξες το κέφι!

La koumbara είπε...

Πάντα στη διάθεσή σας αγαπητή μου για φτιάξιμο κεφιών γιατί αν περιμέναμε από άλλους, θα περιμέναμε πάαααρα πολύ.

Όσο για το άρτος και θέαμα, να σε παραπέμψω στον Ιούλιο Καίσαρα; Μπα, άσε άλλη φορά.

Γουρουνιές; Εμείς; Απαπαπαπα!
Σματς

demetrat είπε...

ωραία, όταν έρθω θα βρω την παρέα στρωμένη
:))
δ

νατασσΆκι είπε...

Λοιπόν, έχω αντιρρήσεις (εγώ, ο Μαμαλάκης :p):
Το χταπόδι το βάζω στην κατσαρόλα χωρίς καθόλου νερό, σε χαμηλή φωτιά -βγάζει μόνο του, και βράζει στο ζουμί του, ειδικά αν είναι από την κατάψυξη. Και το σβήνω με κρασί
(κόκκινο κατά προτίμηση)

Κι έχω και μια άλλη συνταγή (αυτή είναι πραγματικά από το Μαμαλάκη) που το φτιάχνεις με το μελάνι του -να μου θυμίσετε να τη βρω να σας τη δώσω -ή να την "εφαρμόσω" στην πράξη, όταν βρεθούμε :)))

Κατά τα άλλα, αντιπαθώ απίστευτα το ποδόσφαιρο και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να κάτσω να δω αγώνα, ούτε καν της εθνικής. Αλλά για γουρουνιές, κι εγώ μέσα -κανονίστε από το επόμενο ΠΣΚ!
:)))))

La koumbara είπε...

@ demetrat
Έρχεσαι;;


@ νατασσάκι
Και μετά το τηγανίζεις κιόλας; Γιατί κι εγώ το κάνω έτσι όταν είναι να το φάμε σκέτο, αλλά όταν μετά πάει στο τηγάνι, επειδή όλα τα έξτρα είναι στο κουρκούτι, το βράζω όσο πιο απλά γίνεται.
Το επόμενο ΣΚ θα λείψουμε - να σκεφτόμασταν για Π;;;;

νατασσΆκι είπε...

ζόρικο για Παρασκευή
ο Άκης σχολάει από την προπόνηση στις 10 (έχει εξετάσεις την άλλη βδομάδα) και το Σάββατο έχει πάρτυ ο ανιψιός μου, οπότε θέλω να μαγειρέψω για εκεί...
Να μιλήσουμε όμως
και να μου φιλήσεις τις κούκλες :)

νατασσΆκι είπε...

υγ. και για τηγάνισμα το βράζω χωρίς νερό :)

La koumbara είπε...

Μια χαρά πρόγραμμα βλέπω ότι έχεις κι εσύ. Μάνα κουράγιο ένα πράγμα!

Φιλάκια και καλή επιτυχία στις εξετάσεις του Άκη (η Α δίνει σήμερα)
Θα τα πούμε όμως σύντομα!
:))

demetrat είπε...

το προσπαθώ, αλλά δε μου κάθεται .
Πού θα μου πάει όμως , το πολύ πολύ θα κεράσω καφέ στο ελ βενιζέλος..
δ

La koumbara είπε...

Μετά χαράς όποτε τα καταφέρεις :)