Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Σχολείο

Και όλοι εσείς που δουλεύετε στον ιδιωτικό τομέα να μην μας στέλνετε τα παιδιά σας άρρωστα. Αν έχουν 37 να τα κρατάτε στο σπίτι. Δεν θα αρρωστήσουμε όλοι επειδή δεν έχετε τι να τα κάνετε.

Έτσι μας καλωσόρισε ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου, ο οποίος είχε την ευγενική καλοσύνη να μας ενημερώσει για τους τρόπους μετάδοσης της νέας γρίπης, και έτσι μπορέσαμε κι εμείς οι αδαείς να πληροφορηθούμε από υπεύθυνα χείλη ότι η νέα γρίπη δεν μεταδίδεται από παιδιά δημοσίων υπαλλήλων.

3 σχόλια:

mamma είπε...

Οι γονείς που εργάζονται στο δημόσιο μπορούν να πάρουν άδεια και να κρατήσουν τα άρρωστα παιδιά σπίτι. Αν το κάνει αυτό ένας ιδιωτικός υπάλληλος θα πάρει πόδι.
Είμαι σίγουρη πως το ήξερες αλλά ήθελες να μου την πεις, παλιοκουμπαρομπεμπέκα!

La koumbara είπε...

@mamma
Μακάρι να ήθελα να σου την πω!
Αυτό που με τσακίζει είναι που ο συγκεκριμένος άνθρωπος μιλά ως εκπρόσωπος ενός υπουργείου, και χωρίς καμία ντροπή χωρίζει τους γονείς σε δύο κατηγορίες: τους καλούς-γονείς-δημόσιους-υπαλλήλους και τους άκαρδους-και-ανεύθυνους-γονείς-ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που όταν στον αγιασμό ερωτήθηκε "πόση ώρα θα κάνουμε;" και "τι ώρα να έρθουμε να πάρουμε τα παιδιά μας" απάντησε "να κάτσετε να περιμένετε". "Μα έχουμε και δουλειές", είπαν κάποιοι, "πείτε μας για να ξέρουμε". "Δηλαδή τα παιδιά σας αξίζουν λιγότερο από τη δουλειά σας;" απάντησε ο κύριος διευθυντής που, αν μη τι άλλο, ξέρει να βγάζει λογικά συμπεράσματα.
Ξανασυγχύστηκα τώρα!

νατασσΆκι είπε...

Τι, δεν το ήξερες ότι οι γονεις-δημοσιοι-υπάλληλοι είναι καλύτεροι (σε όλα;)??!!!

έτσι κι αλλιώς, γι' αυτούς είναι και τα ωράρια των δημόσιων σχολείων, και όλα. Όσο καιρό δούλευα κανονικά (γιατί τελευταία λουφάρω, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα) έστελνα τον Άκη σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό, μια και το δημόσιο της περιοχής μας σχόλαγε στις 12+ κι εγώ στις 6! Μετά, όταν πήγε δημοτικό, πληρώναμε σε ένα "σταθμό φύλαξης" να τον παίρνουν από το ολοήμερο (στις 4:15) και να τον κρατούν ως τις 6. Και βέβαια τον κρατούσαν και τις μέρες που ήταν άρρωστος...

Δεν θέλω να σου πω τι είπε ο δικός μας διευθυντής, θα !@!&%$# άσχημα και δεν κάνει. Από κοντά :)