Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Εφηβεία είναι ...


... να κανονίζεις με την κολλητή να πάτε σινεμά στο Κοσμόπολις, να μην θες να σε πάει η μαμά, αλλά να μην θες να πας και μόνη σου μέχρι το μακρινό και άγνωστο Μαρούσι...
να ζητάς από τον μπαμπά να σε πάει και να λες ότι δεν θα δεις την Χαραυγή (που η μαμά έχει εκφράσει κάτι χαζοαντιρρήσεις, αλλά αυτό έχετε κανονίσει με την κολλητή), αλλά "εκείνη την περιπέτεια με τον Τομ Σκρουτζ"...
να συναντάς τελικά την κολλητή και, αγκαλιά με ποπ κορν, νάτσος, λιωμένα τυριά και νερωμένες πορτοκαλάδες, να προτιμάτε τον Γάτο Σπιρουνάτο...


Εύχομαι να έχουμε όλοι μια πολύ καλή Πρωτοχρονιά!


Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Οι βαρκούλες και οι καυτερές πιπεριές

Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν, τα πρωτοσέλιδα με ενημερώνουν για τις ενδοκομματικές διαμάχες και τις κούρσες διαδοχής, αλλά δεν φαντάζονται ότι όλα αυτά με ενδιαφέρουν όσο και η ηθοποιός με τα δύο πλυντήρια και το Απέλια που μου εξηγεί ότι ξέρει πώς βγαίνει ο λεκές από κόκκινο κρασί, αλλά δεν γνωρίζει ότι τα ρούχα των δικών μου παιδιών (που δεν έχουν ποτέ κόκκινο κρασί επάνω τους, κάτι σοκολάτες βέβαια, κάτι μαρκαδόρους, κάτι χώματα, δεν λέω...) αντιστέκονται στο τηλεοπτικό μάρκετινγκ.
Ίσως να φταίει ο ανάδρομος Ερμής - αυτός άλλωστε, όποιος κι αν είναι, φταίει για όλα.
Ίσως να φταίει η πλήρης αποτυχία των ρυζοκεφτέδων μου χθες το βράδυ - μου βγήκε νερουλό το μείγμα και το έβαλα στο ταψί, "μαμά τι έχουμε για βράδυ;", "σουφλέ ρυζιού" - δεν ξέρω τι λένε οι πετυχημένες νοικοκυρές, αλλά τα υλικά του τα είχε (όπως λένε οι αποτυχημένες ή αλλιώς "τι άλλο θα φάνε τα παιδιά μου με εμένα;")!
Ίσως πάλι να φταίνε διάφοροι που με συγχύζουν, θέλω να δω την Επικίνδυνη Αποστολή και μου λένε "σου αρέσει ο Τομ Κρουζ;", όχι δεν μου αρέσει, αλλά θέλω να δω μια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή με μπόλικα εφέ και να περάσω καλά, τόσο παράξενο είναι; Για κάποιους προφανώς είναι, τι να πω;
Ή πάλι μπορεί να φταίει η ενδοευρωπαϊκή φαγωμάρα - χρόνια είχαμε να δούμε live το αγγλογαλλικό μίσος να ξεχύνεται από παντού. Ευρωπαϊκή φιλία! Το άλλο με τον Τοτό το θυμούνται; Ευτυχώς που η ευρωπαϊκή κοινότητα θα προωθούσε τη φιλία μεταξύ των εθνών - φαντάσου να ήταν διαφορετικά. Μάλλον ξέχασαν να τους πουν ότι στα ζόρια δοκιμάζονται οι σχέσεις - όλες οι σχέσεις.
Ή πάλι μπορεί να φταίει η διαπίστωση του δημάρχου μας ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εγκληματικότητας, πορνείας και ναρκωτικών στην Αθήνα. Έλα, δεν το πιστεύω! Έπρεπε να γίνει δήμαρχος για να το καταλάβει; Και του πήρε και περισσότερο από μία ημέρα για να το αναγνωρίσει; Μήπως ζούσε αλλού; Μήπως είχε πέσει σε κώμα και δεν μας το έλεγαν για να μην μας στενοχωρήσουν;
Ξέρετε τι; Προτιμώ τις βαρκούλες που αρμενίζουν. Το Σεπτέμβριο έρχονται οι Red Hot Chili Peppers και, στην ιδέα και μόνο, θα έχω ένα υπέροχο (και κατά τα λοιπά hectic) σαββατοκύριακο. Ι rest my case.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μύρισαν Χριστούγεννα;


Η Theorema τα λέει πολύ πιο ωραία από εμένα, οπότε καλό θα ήταν να την διαβάσετε.
Αν πάλι θέλετε κι άλλες ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε, ιδού μερικές:

1. Πάρτε όλα τα λούτρινα και πάνινα παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούν πλέον τα παιδιά σας και βάλτε τα στο πλυντήριο, σε ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα.
2. Στεγνώστε τα και βάλτε τα σε μία μεγάλη σακούλα.
3. Αύριο που θα πάτε για δουλειά, μοιράστε από ένα καθαρό και μυρωδάτο παιχνίδι σε κάθε παιδί που θα δείτε να ζητιανεύει στο δρόμο.
Αν δεν έχετε παιχνίδια, μπορείτε να δοκιμάσετε με σοκοφρέτες, σοκολάτες, σακουλάκια καραμέλες...

Ή ακόμα:
1. Βάλτε στο πλυντήριο όλες τις πετσέτες και σεντόνια που δεν χρειάζεστε, καθαρίστε τα και μην ξεχάσετε να προσθέσετε μαλακτικό. Αερίστε και ξεσκονίστε τις κουβέρτες που δεν χρησιμοποιείτε. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με ρούχα και παπούτσια που είναι σε ικανοποιητική κατάσταση.
2. Πηγαίνετε να τα προσφέρετε όπου θέλετε: νοσοκομεία, γηροκομεία, εκκλησίες που ετοιμάζουν συσσίτιο για τους άπορους ή στους προσκόπους της γειτονιάς που αναλαμβάνουν τέτοιες δράσεις.

Δεν σας αρέσει ούτε αυτό;
1. Πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και αγοράστε είδη που δεν χαλάνε σύντομα: γάλατα εβαπορέ, κονσέρβες, σοκολάτες, ρύζι, όσπρια, μακαρόνια. Μην ξεχάσετε τα είδη προσωπικής υγιεινής: χαρτί υγείας, βαμβάκι, σαπούνια.
2. Ετοιμάστε όσες σακούλες σας επιτρέπουν τα οικονομικά σας, έτσι ώστε κάθε σακούλα να περιέχει λίγο απ' όλα.
3. Μοιράστε από μία σακούλα σε κάθε σπίτι άπορου στη γειτονιά σας. Αν ντρέπεστε, μην ανησυχείτε, μπορείτε απλώς να αφήσετε τη σακούλα στο κατώφλι και να φύγετε.

Και μην ξεχνάτε: το ίδιο μπορείτε να κάνετε με κάθε έξτρα κιλό μελομακάρονα ή κάθε περισσευούμενο ταψάκι μπακλαβά που θα σας φέρουν. Γιατί μπορεί να μην είμαστε σε θέση να σώσουμε τον κόσμο, αλλά μπορούμε να τον κάνουμε να χαμογελάσει λίγο.