Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Τι είδε ο Κινέζος

Η διαδρομή που ακολουθώ κάθε πρωί για να έρθω στο γραφείο είναι συγκεκριμένη κι εύκολη. Κηφισίας-Βασιλίσσης Σοφίας-Πανεπιστημίου. Από τη στιγμή που θα μπω στο τρόλλεϋ ή το λεωφορείο, θέλω μόλις 20 λεπτά.
Σήμερα όμως ήταν λίγο διαφορετικά. Στη διασταύρωση με την Αλεξάνδρας υπήρχε ένα απίστευτο πήξιμο και, μπαίνοντας στη Βασιλίσσης Σοφίας, το τρόλλεϋ άρχισε να κινείται με ρυθμούς χελώνας, για να ακινητοποιηθεί κάπου στο Νίμιτς.
- Έχουν κλείσει τους δρόμους για να περάσει κάποιος. Κατεβείτε αν θέλετε.
Και κατεβήκαμε, κι αρχίσαμε το περπάτημα. Στη διασταύρωση του Χίλτον δεν υπήρχε ούτε ένα αυτοκίνητο - αν και στη στάση υπήρχαν γύρω στα χίλια άτομα που περίμεναν να περάσει κάτι να τους πάρει. Στο ύψος του Ευαγγελισμού οι άνθρωποι είχαν αρχίσει να τσαντίζονται και να βρίζουν κάθε ένστολο που έβλεπαν μπροστά τους.
- Μα εγώ δεν είμαι αστυνομικός... έλεγε ένας που την άκουγε για τα χάλια μας.
Τελικά στη Ρηγίλλης είδαμε το κονβόι (έχετε δει την ταινία;). Ήταν καμιά τριανταριά οχήματα, μεταξύ των οποίων και ένα ασθενοφόρο και ένα πουλμανάκι ταξιδιωτικού γραφείου που προφανώς μετέφερε τους αναλώσιμους (γραμματείς και διερμηνείς) ενώ από πάνω μας πετούσαν ελικόπτερα και αναρωτιόμουν αν από τη γωνία της Νεοφύτου Δούκα θα έβγαινε ο Τζακ Μπάουερ (όχι, δεν βγήκε).

Δεν περιγράφω κάτι περίεργο ή άγνωστο για τους κατοίκους του κέντρου. Εδώ ένας απλός υπουργός περνάει και γίνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μην τυχόν και δεν προλάβει το κουραδόκαστρο, να μην κλείσει μια ρημαδοβασιλίσσης Σοφίας και μια Μεσογείων για κοτζαμάν Κινέζο που ήρθε να μας τα χώσει γιατί μας αγαπάει κι ας μην το ξέρουμε; Άσε που μας έδωσε και ψήφο εμπιστοσύνης - πού το πας αυτό;

7 σχόλια:

bernardina είπε...

Ποιος υπουργός καλή μου; Εδώ πενήντα νοματαίοι του Συνεταιρισμού Εκτροφής Αριστερόχειρων Μεταξοσκωλήκων κάνουν πορεία διαμαρτυρίας και παραλύει το σύμπαν και τα πάντα όλα, κοτζαμάν πρωθουπουργός τόσων δισεκατομμυρίων ψυχών μας καταδέχτηκε (και ήρθε ν' αφήσει τα ωραία λεφταδάκια του φιλόπονου λαού του) και έχουμε την απαίτηση να μην ανοίξει αρθούνι;
Απροπό, μέχρι και η Κηφισού είχε πάθει έμφραγμα παρόλο που είχε περάσει η ώρα της αιχμής. Κι αναρωτιόμασταν μπας και είχανε ξαμολυθεί πάλι οι νταλικέρηδες να μας αλλάξουνε τον αδόξαστο επειδή έτσι γουστάρουν και μπορούν...

Christina Linardaki είπε...

Σε όσους τον καταράστηκαν τον Κινέζο πρωθυπουργό και είναι αρκετές χιλιαδούλες άτομα που προσπαθούσαν ψες να πάνε στη δουλειά τους, ένα έχω να πω:

Περιμέντε βρε να κάνει πρώτα τις επενδύσεις και μετά ας ψοφήσει, δεν μας νοιάζει!

(Απορία αφελούς: Γιατί επιτέλους δεν τους μετακινούν όλους αυτούς με ελικόπτερα;)

La koumbara είπε...

Εκτροφείς αριστερόχειρων μεταξοσκωλήκων! Πρόσεχε βρε bernardina, δίνεις ιδέες και δεν κάνει!

Δεν σε είδα να σχολιάζεις τους αναλώσιμους... (μην νομίζεις, εγώ για σένα το 'γραψα)

La koumbara είπε...

Το κακό είναι ότι δεν μας φταίει ο (οποιοσδήποτε) Κινέζος, αλλά τι να λέμε πάλι...

demetrat είπε...

άσε άσε,
εγώ από παλιά έχω έναν εφιάλτη , πως με βασανίζουν κινέζοι λέει.Μούχει μείνει από κάτι ταινίες που έδειχναν τι πέρναγαν οι αντιφρονούντες επί Μάο..
Ενα σου λέω.Άμα συμβεί να μας κάνουν κατοχή οι κινέζοι, και μεις βέβαια θάμαστε αντίσταση,μόνο ένα να παρακαλάμε.Το τέλος να είναι γρήγορο.
:)
δ

La koumbara είπε...

"Εμείς βέβαια θάμαστε αντίσταση"... Βέβαια;;;;

Καλημέρα:}

demetrat είπε...

χα χα χα , γιά μένα και γιά σένα λέω .
χαίρε
:))
δ