Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Γνωριμίες

Είμαι υπέρ κάθε τρόπου γνωριμίας των ανθρώπων. Θέλετε να γνωρίσετε κόσμο μέσω ηλεκτρονικών δικτύων επικοινωνίας; Τέλεια. Θέλετε να γνωρίσετε κόσμο στη στάση του μετρό; Κι εγώ μαζί σας. Θέλετε να πάτε σε ραντεβού στα τυφλά, στα φανερά, στα οτιδήποτε; Με γειά σας με χαρά σας. Στις διακοπές; Ακόμα καλύτερα. Σε κλαμπ γνωριμιών; Γιατί όχι; (Φτάνει σε κάθε περίπτωση να μην υπερβάλλετε αν ο άλλος δεν θέλει και πολλά.)

Έτσι μου φάνηκε ενδιαφέρον το "αγρότης μόνος ψάχνει", όχι αρκετά για να το παρακολουθήσω, αλλά δεν θα ήταν άσχημο να γνωριστεί ο κόσμος κι έτσι. Υποθέτω ότι η πρώτη σαιζόν πήγε καλά και γι' αυτό ετοίμασαν και δεύτερη. Το ίδιο και το "κάτι ψήνεται" που προφανώς έχει μεγάλη τηλεθέαση. Μια χαρά λοιπόν.

Αλλά σας παρακαλώ, εξηγήστε μου. Τι είναι αυτό το "Μία νύφη για το γιο μου;" Το να βγαίνουν οι άντρες και να λένε "θέλω η γυναίκα να είναι έτσι κι αλλιώς" μπορώ να το δεχτώ και μου φαίνεται φυσιολογικό (όλοι κάπως θέλουν τους άλλους - τώρα αν πρέπει να βγαίνουν στην τηλεόραση να το λένε, αυτό είναι άλλο θέμα). Το να βγαίνει η μάνα ενός γιου να λέει "θα ήθελα ο γιόκας μου να βρει ένα καλό κορίτσι" μπορώ να το δεχτώ και μου φαίνεται και φυσιολογικό.
Αλλά να βγαίνει η μητέρα του κανακάρη και να λέει "η νύφη που θα πάρω...". Τι θα πει "η νύφη που θα πάρω"; Τα μπερδέψαμε όλα; Ποιος παίρνει ποιον και τι τον κάνει;
"Κι εσύ μάνα τι λες για τα κορίτσια;" ρωτά ο μονάκριβος.
Ρε παιδιά, μόνο εγώ πίστευα ότι έχει τελειώσει η δεκαετία του '50;

9 σχόλια:

Χουλκ είπε...

Να τα αφήσετε αυτά, που ξέρετε εσείς οι κοριτσομάνες! Αυτό έλειπε να αφήσουμε τα σπλάχνα μας να διαλέξουν μόνα τους, χωρίς τη μανούλα!

La koumbara είπε...

@ χουλκ
Αν δεν ήμουν σίγουρη ότι κάνεις πλάκα θα τρόμαζα - αλήθεια λέω.

(Δηλαδή να φανταστώ ότι σε μερικά χρόνια θα σε δούμε να έχεις στρώσει τα σεμαίν, να έχεις βγάλει τις φοντανιέρες και να μιλάς για την ιδανική νύφη; χιχιχι!)

Καλώς ήρθες!

The Motorcycle boy είπε...

Εγώ πάντως (αν και δεν τα παρακολουθώ όλα αυτά -έχει καμπόικα την ίδια ώρα στη Νόβα) είμαι υπέρ! Με το σκεπτικό οτι όταν εξαντληθεί η ιδέα του "μια νύφη για τον γιο μου" θα αρχίσει το "μια γκόμενα για τον κολλητό μου". Να πηγαίνει ο φίλος και να τσεκάρει τη γκόμενα για τον φίλο του (και το ανάποδο με γυναίκες δεν με χαλάει καθόλου). Ε; Πως σου φαίνεται;

Υ.Γ.: Το κοπυράιτ της ιδέας στο χαρίζω -επειδή σήμερα νιώθω κάπως περίοδος εκπτώσεων.

La koumbara είπε...

Νομίζω ότι το MTV, μετά το "έναν γκόμενο για την κόρη μου" και το "κάτω τα χέρια λεχρίτη από το κορίτσι μας, θα της βρούμε εμείς καλό παιδί από σπίτι", θα κινηθεί προς την κατεύθυνση που προτείνεις.
Το θέμα είναι: εξαντλείται η ιδέα του μια νύφη για το γιο μου; Εδώ μιλάμε για Ιδέα Ανεξάντλητη (κάτι σαν τον Ολυμπιακό).

island είπε...

Καλώς ήρθες αγαπητή κουμπάρα στο 2010. Και εμένα μου φαίνεται αδιανόητη η εκπομπή.

The Motorcycle boy είπε...

Μα κι εγώ Ανεξάντλητη Ιδέα προτείνω.
Πρώτο στάδιο: Μια γκόμενα για τον κολλητό μου.
Δεύτερο στάδιο: Ένας γκόμενος για την κολλητή μου.
Τρίτο στάδιο: Μια γκόμενα για την κολλητή μου.
Τέταρτο στάδιο: Ένας γκόμενος για τον κολλητό μου.
Πέμπτο στάδιο: Ότι κινείται με πηδάει, ότι είναι ακίνητο το πηδάω εγώ.

Και μετά νάσου η βιομηχανία της τσόντας που θα δέσει με τα ριάλιτι και θα γίνουν τα όνειρά μου πραγματικότητα!

Χουρέι!

Υ.Γ.: Παρασύρθηκα σαν αγνός ονειροπόλος.

La koumbara είπε...

@ island
Προσπάθησα να μην επικοινωνήσω (δημόσια) μαζί σου πριν από το Σάββατο (για να προσέχω τα λόγια μου - όχι τίποτε άλλο), αλλά είναι που μου έγραψε ο μοτοσυκλετιστής και ντροπή να τον αφήσω χωρίς απάντηση τον άνθρωπο. Είναι και καινούργιος, τι θα πει για τη φιλοξενία μου;
Σματς

@ the motorcycle boy
Επειδή "τον συνειρμόν φυγείν αδύνατον", μου θύμισες μια πινακίδα στο skipper (υποθέτω το ξέρεις) που έγραφε: ό,τι κινείται το χαιρετάμε, ό,τι δεν κινείται το βάφουμε.
(Βλέπω έντονη επιρροή από τα καμπόικα. Ίχα!)

theorema είπε...

People are crazy! Στο ΕμΤιΒι έχει εκπομπή μέχρι και για σεξ... που έχει εγκρίνει η μανούλα και ο πατερούλης του ενδιαφερόμενου. Όχι νύφη, σεξ! Ακόμα πιο εξτρήμ καταστάσεις δηλαδή...
Έλεος!

La koumbara είπε...

@ theorema
Κι εγώ απορώ: φοβούνται οι γονείς ότι δεν θα το κάνουν τα παιδιά τους και προσπαθούν έτσι να τα βοηθήσουν;
Είναι τόσο δύσκολο πλέον για τα 'παιδιά' να κάνουν οτιδήποτε μόνα τους; (όχι τίποτε άλλο, αλλά ανησυχώ μήπως δίνω λάθος πρότυπα στα δικά μου παιδιά ...)