Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ανταπόκριση από το μέτωπο

Αυτή τη στιγμή, σχεδόν 2 το μεσημέρι, 11 Μαρτίου 2010 η Πανεπιστημίου είναι κλειστή, μπροστά στο Πανεπιστήμιο υπάρχουν πολλοί μαυροφορεμένοι κουκουλοφόροι και μη, οι οποίοι βγάζουν μία μία τις πετρούλες του πλακόστρωτου και τις εκσφενδονίζουν προς τους αστυνομικούς, που με τη σειρά τους απαντούν με δακρυγόνα. Ανάμεσα στους μαυροφορεμένους είναι και κάτι κοπέλες με φούξια, ριγέ και μίνι φουστίτσες. Πρέπει να έχει πέσει ξύλο (είδα κάποιους να κουβαλάνε έναν τύπο), αλλά δεν έχω πλήρη εικόνα οπότε η πληροφόρηση ενδέχεται να μην είναι σωστή. Καίγονται κάδοι απορριμάτων, ακούγονται εκρήξεις, και φυσικά κανένας δεν φρουρεί την ακαδημία-πανεπιστήμιο-βιβλιοθήκη (λέτε να ξανακαούν;). Από τις φωνές/συνθήματα που ακούγονται το μόνο που ξεχωρίζω είναι ότι "θα μιλήσει ο λαός".
Δικό σας...

2 σχόλια:

mamma είπε...

Μίλησε ο λαός; γιατί είχα κάτι γιατρούς εχτές και δεν πρόλαβα να ακούσω ειδήσεις.

La koumbara είπε...

@ mamma
Πολλά θέματα σε δύο αράδες:
Μίλησε ο λαός - ο λαός μιλάει, δεν μιλάει, λέει, δεν λέει, δξ/δα, σήμερα το απόγευμα γίνεται συγκέντρωση των σκεπτόμενων πολιτών στο Σύνταγμα, θα μιλήσει, δεν θα μιλήσει, δεν ξέρω.
Είχες γιατρούς - θα σε πάρω τηλ.
Ειδήσεις - εχθές απεργούσαν οι δημοσιογράφοι που, και να μην απεργούσαν, δεν ξέρω τι θα μάθαινες. Οπότε δεν είχε ειδήσεις.
Πάντως σήμερα διάβαζα ότι η συμμετοχή στην απεργία έφθασε το 90% αλλά εγώ είδα πολύ περισσότερο εργαζόμενο κόσμο εχθές σε σύγκριση με την απεργία της προηγούμενης εβδομάδας.